marți, 13 martie 2012

Pasaj subteran in intersectia Fundatie Iasi

Proiect: Pasaj subteran in intersectia Fundatie Iasi
Momentan la stadiul de proiect, orasul Iasi va avea un pasaj subteran in intersectia de tip rond din zona Fundatie -Bibilioteca Centrala Universitara. Primaria Municipiului Iasi a semnat deja o parte din contractele premergatoare inceperii proceselor de audit si managementul proiectului, urmand ca in curusul saptamanii viitoare sa fie semnate si contractele pentru studii de teren, expertize necesare in vederea eliberarii certificatelor de descarcare arheologica si nu in ultimul rand licitatia pentru lucrarile de contructie.
Primaria Municipiului Iasi a reusit sa atraga fonduri europene pentru finalizarea proiectului ce va imbunatati traficul din aceasta zona. Numele pasajului va avea rezonanta poetica, purtand numele poetului Mihai Eminescu, si va avea o lungime de 286 de metri, 10 metri latime si 5 metri inaltime, iar benzile de circulatie vor avea 3.5 metri si vor fi prevazute cu trotuare de 1.5 metri pe de o parte si de alta a partii carosabile.

Ce aduce nou proiectul Mihai Eminescu?
Cel mai interesant aspect al acestui proiect este iluminarea pasajului care pe timp de zi va fi iluminat cu lumina naturala. Rondul actual din zona Fundatiei va fi modificat complet si va avea in mijloc o priamida din sticla ce va permite razelor de soare sa lumineze pasajul.
Odata cu finalizarea pasajului subteran, problemele de trafic din zona rondului din Fundatie vor fi rezolvate, fluidizarea traficului realizandu-se din sensurile dinspre strada Pacurari şi bulevardul Independentei.
“Proiectul municipalităţii ieşene are o valoare totală de 90.792.098 lei şi este finanţat prin intermediul Planului Operaţional Regional – Axa prioritară 1 “Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, avand o perioadă de implementare de 23 de luni ( 16.09.2010 – 16.08.2012 )”. sursa: curierul-iasi.ro


Specificaţii tehnice:
a) Refacerea reţelei stradale (L=6.330,10 ml.; S. carosabil=123.421,24 mp.)
Şos. Păcurari, Str. Păcurari, Piaţa Mihai Eminescu, Bd. Independenţei, Str. Elena Doamna
b) Refacerea şi modernizarea tramei stradale, astfel:
- reabilitarea spaţiilor pietonale aferente străzilor reabilitate (trotuare) S= 33.403,62 mp.
- crearea de piste de biciclişti aferente străzilor reabilitate (Şos. Păcurari + Str. Păcurari), S. pistă = 7535,12 mp.
- îmbunătăţirea sistemului de marcaj rutier: 35,39 km de marcaje rutiere longitudinale simple şi duble; 2.720 mp. de marcaje rutiere transversale; 435 bucati de semne rutiere
c) Construirea unui pasaj subteran – pasajul Mihai Eminescu (L= 286.43 m; l = 10 m; h = 5m) cu două benzi pe fiecare sens de circulaţie de 3,5 m fiecare şi 2 trotuare de 1,5 m de o parte şi de alta a părţii carosabile (pentru vizitarea căminelor de utilităţi); rampe de acces dinspre Str. Păcurari şi Bdv. Independenţei
d) Reabilitarea liniei de tramvai de pe strada Elena Doamna: 1.184 ml. cale simplă (suprafaţă platformă tramvai 2960 mp.)





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu