luni, 12 martie 2012

Ghidul de finantare Casa Verde 2012



Romania a devenit una dintre cele mai atractive tari din UE in ceea ce priveste investitiile in energii regenerabile, sustine ministrul mediului, Laszlo Borbely. Programul Casa Verde 2012 este un alt proiect super interesant care il ecomand tuturor, un program care avea sa inceapa inca din anul 2010, propus de ministerul mediului si padurilor, un program care se refera la instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila.

Acest program Casa Verde se adreseaza persoanelor fizice, si acesta consta in acordarea unor sume din bugentul fondului pentru mediu. Aceste sume de care puteti benificia si voi se ofera in functie de tipul instalatiei.
Programul Casa Verde 2012 sumele de care puteti benificia :
Pentru instalarea panourilor solare, veti benificia de 6000 lei.
Pentru instalarea pompelor de caldura veti benificia de 8000 lei.
Pentru instalarea unei instalatii de producere a energiei termice, care se bazeaza pe resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere, silvice veti benificia de 6000 lei.


Pentru a te bucura de aceste sume trebuie sa indeplinesti cateva conditii Casa Verde :
-Poti benificia de aceste sume doar daca nu ai obligatii restante la bugetul de stat, bugete locale.
-Esti persoana fizica si esti proprietar al unui imobil pe teritoriul Romaniei.
-Trebuie sa nu ai dispozitii legale privind incaltarea protectiei mediului si nu sponsorizei activitati care dauneaza mediului.


Programul „Casa Verde” continua si in 2012, cu o suma mai mare decat anul trecut, chiar daca, pana acum, pentru 2011 nu s-a semnat nici un contract. Pentru 2012, suma pusa la dispozitia beneficiarilor persoane fizice urca la 150 milioane de lei, fata de 100 de milioane in acest an.

Puteti descarca Ghidul de Finantare Casa Verde de pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu